Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Η Microsoft μεταφέρει το Windows Live Space στο Wordpress

Η Microsoft αποφάσισε ότι για να συνεχίσει να προσφέρει μία καλή εμπειρία blogging, θα πρέπει να αφήσει το Windows Live Spaces και να μεταφέρει τους 30 εκατομμύρια χρήστες του στο Wordpress. Η Microsoft αναφέρει ότι η Automattic, η μητρική εταιρεία της Wordpress, προσφέρει μία επεκτάσιμη πλατφόρμα, με ένα από τα κορυφαία spam filter και με πολύ καλό customization και personalization. Αξίζει να αναφέρω, ότι το Wordpress κατέχει πάνω από το 8,5% του Web, με 25 εκατομμύρια sites και 250 εκατομμύρια ανθρώπους να χρησιμοποιούν κάθε μήνα την πλατφόρμα του.

Επομένως, αντί να έχει το Windows Live Space να ανταγωνίζεται το Wordpress, η Microsoft αποφάσισε να συνεργαστεί με την συγκεκριμένη υπηρεσία. Έτσι, προσφέρει στους πελάτες της έναν εύκολο τρόπο μεταφοράς του περιεχομένου blog τους (σχόλια, φωτογραφίες κτλπ) στο Wordpress, αφήνοντας τον καθένα να συνδέει το blog του στο Wordpress με το Messenger, ώστε οι φίλοι του στο Messenger να ενημερώνονται όταν γίνεται κάποια ανανέωση στο blog. Ακόμη προσφέρει και έναν εύκολο τρόπο στους χρήστες του Windows Live να φτιάξουν το δικό τους blog με το Wordpress. Επιπλέον, η Microsoft θα ανακατευθύνει όλα τα παλιά url του Space στο νέο Wordpress blog, ενώ προσφέρει και τις εναλλακτικές επιλογές: καταβάστε το περιεχόμενο του blog σας, μεταφέρετε το αργότερα ή διαγράψτε το χώρο σας.

Από χθες κιόλας, η Microsoft ξεκίνησε να ζητάει στους νέους χρήστες του Windows Live που θέλουν blog, να το φτιάχνουν στο Wordpress. Τέλος, όταν βγει το Windows Live Essentials 2011 αργότερα αυτό το φθινόπωρο, θα οριστεί σαν default blogging solution το Wordpress.

http://away.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.